MATERNAL CARE IN THE SUBANTARCTIC FUR SEALS ON AMSTERDAM ISLAND
By J. Georges, C. Guinet. 2000
132 citations recorded by the source corpus.
Subfields: Ecology, Endocrine and Autonomic Systems
View Paper: https://www.semanticscholar.org/paper/90630c1b57c82bb0fe89ea5cfd379e5c971669ad
How researchers see this paper
The researchers whose trusted networks rank it highest, strongest advocate first. Every researcher gets a different order.
In Ecology
In Endocrine and Autonomic Systems
- Mark A. Hindell
- Nicolas Mathevon
- Isabelle Charrier
- P. Jouventin
- J. Arnould
- Daniel P. Costa
- Gwénaël Beauplet
- C. Barbraud
Citations in the corpus
- Foraging habitat and diving activity of lactating Subantarctic fur seals in relation to sea-surface temperatures at Amsterdam Island (2000, background): “Foraging habitat and oceanographic features This study is the first attempt to describe foraging habitat in relation to SST in a fur seal with a long puprearing period and a protracted attendance pattern (Georges & Guinet 2000).”
- A conceptual model of the variation in parental attendance in response to environmental fluctuation : foraging energetics of lactating sea lions and fur seals (2007, background): “…common response to variations in food availability is to change the duration of foraging trips to sea (Costa et al., 1989; Boyd et al., 1991; Trillmich et al., 1991; Merrick and Loughlin, 1997; Boyd, 1998; Mattlin et al., 1998; Croxall et al., 1999; Georges and Guinet, 2000; Beauplet et al., 2004).”
- THE EVOLUTION OF LACTATION STRATEGIES IN PINNIPEDS: A PHYLOGENETIC ANALYSIS (2005, background): “We do know, however, that the foraging trip durations of some otariid species can last as much as 23 days (Georges and Guinet 2000), indicating that, in at least some species, the targeted prey resources are of low density, poor nutritional quality, or distant rather than nearby.”
- Vocal signature recognition of mothers by fur seal pups (2003, methodology): “This method is commonly used by researchers in mammal experiments ( Georges & Guinet 2000 ).”
- Interannual variation in the post‐weaning and juvenile survival of subantarctic fur seals: influence of pup sex, growth rate and oceanographic conditions (2005, methodology): “The SSTa index was calculated for each year as the mean SSTa recorded in the Amsterdam Island area (from 30 to 50 ° S and 60– 95 ° E) from September to February (i.e. 6 first months of the weaning period).”
- Variability in the diving activity of Antarctic fur seals, Arctocephalus gazella, at Iles Kerguelen (2002, unknown): “Maternal foraging efficiency in winter decreased in comparison to earlier months (Georges and Guinet 2000) implying lower prey availability in winter (Georges et al. 2000a).”
- Surviving at sea: ecological and behavioural predictors of calf mortality in Indian Ocean bottlenose dolphins, Tursiops sp. (2005, unknown): “cheetah: Laurenson 1995; fur seals, Arctocephalus tropicalis: Georges & Guinet 2000; spotted hyaenas, Crocuta crocuta: Hofer & East 1993; bighorn sheep: Festa-Bianchert & Jorgenson 1998; vervet monkeys: Hauser & Fairbanks 1988; Lee et al. 1991).”
- Impacts of climatic anomalies on provisioning strategies of a Southern Ocean predator (2006, background): “A similar relationship has been found for the sub-Antarctic fur seal Arctocephalus tropicalis at Amsterdam Island in periods of low food availability, when pup growth rates were positively related to maternal length (Georges & Guinet 2000).”
- Dive behaviour, foraging locations, and maternal-attendance patterns of Australian fur seals (Arctocephalus pusillus doriferus) (2001, background): “…(0.5–3.4 vs. 15–48 h) between Australian fur seals (and sea lions) and other fur seal species (Gentry et al. 1986b; Kooyman and Trillmich 1986a; Feldkamp et al. 1989; Boyd and Croxall 1992; Goldsworthy et al. 1997; Merrick and Loughlin 1997; Francis et al. 1998; Georges et al. 2000a, 2000b).”