Estimating population size and trends of the Swedish brown bear Ursus arctos population
By J. Kindberg, Jon E. Swenson, G. Ericsson, E. Bellemain, C. Miquel, P. Taberlet. 2011
186 citations recorded by the source corpus.
View Paper: https://www.semanticscholar.org/paper/dd97db291f649fd27cb812e6daf46636becf2410
How researchers see this paper
The researchers whose trusted networks rank it highest, strongest advocate first. Every researcher gets a different order.
In Ecology
In Genetics
- Henrik Brøseth
- Solve Sæbø
- O. Støen
- Jon E. Swenson
- D. Paetkau
- Olivier Gimenez
- Richard Bischof
- M. Delibes
Citations in the corpus
- Lasting behavioural responses of brown bears to experimental encounters with humans (2013, background): “This bear population was almost extinct by 1930, but recovered and reached c. 3300 bears in 2008 (Kindberg et al. 2011).”
- Wildlife in a Politically Divided World: Insularism Inflates Estimates of Brown Bear Abundance (2016, background): “…genetic monitoring scheme (based primarily on scat collection) during the same 5-year period was more patchy in space and sporadic in time (Kindberg et al. 2011), several bears (20 females, 54 males) were detected by both Norwegian and Swedish monitoring programs during occasional…”
- Do bears know they are being hunted (2012, background): “Brown bears are a game species in Sweden and the current population is around 3300 animals (Kindberg et al., 2011).”
- Seasonality and human disturbance alter brown bear activity patterns: implications for circumpolar carnivore conservation? (2017, background): “This seems to be the case for Scandinavian brown bears (Kindberg et al., 2011) and it may help explain the recent increase of other carnivore populations in Europe (Chapron et al.”
- Estimating abundance of the remnant Apennine brown bear population using multiple noninvasive genetic data sources (2015, background): “…1998), the closure-corrected density we reported for the core Apennine brown bear population (all ages) lays in the upper tail of brown bear densities reported for interior areas (range: 1.6–40.9 bears/1,000 km2—Miller et al. 1997; Kendall et al. 2008; Proctor et al. 2010; Kindberg et al. 2011).”