Dual-foraging of Cory’s shearwaters in the Azores: feeding locations, behaviour at sea and implications for food provisioning of chicks
By Mcc Magalhães, RS Santos, Kc Hamer. 2008
123 citations recorded by the source corpus.
Subfields: Ecology, Oceanography
View Paper: https://www.semanticscholar.org/paper/99f83fe3147634d4f91b9360f94d3812380785d9
How researchers see this paper
The researchers whose trusted networks rank it highest, strongest advocate first. Every researcher gets a different order.
In Ecology
- R. Phillips
- Ewan D. Wakefield
- W. Montevecchi
- Jaime Ramos
- S. Garthe
- Jason Matthiopoulos
- A. Hedd
- D. Fifield
In Oceanography
Citations in the corpus
- Estimating population size of a nocturnal burrow-nesting seabird using acoustic monitoring and habitat mapping (2014, methodology): “Specifically, we discarded recordings from September onwards when thermally independent chicks require less attention by their parents and attendance and vocal activity at the colony decreases (Granadeiro et al. 1998; Magalhães et al. 2008; Paiva et al. 2010).”
- Quantifying habitat use and preferences of pelagic seabirds using individual movement data: a review (2009, background): “…(e.g. Freeman et al. 1997, Weimerskirch et al. 1999); Fulmarus spp. (e.g. Falk & Moller 1995), Calonectris spp. (e.g. Gonzalez-Solis et al. 2007, Magalhães et al. 2008), and Puffinus spp. (e.g. Shaffer et al. 2006, Guilford et al. 2009), to sulids (e.g. Hamer et al. 2000, Weimerskirch et al.…”
- Trans-equatorial migration and habitat use by sooty shearwaters Puffinus griseus from the South Atlantic during the nonbreeding season (2012, background): “In late summer and fall, breeding Cory’s shearwaters use the area on long foraging trips during the chick-rearing period (Magalhães et al. 2008, Paiva et al. 2010), Arctic terns stop in the area for ~24 d beginning in mid to late August (Egevang et al. 2010), and post- 287 Mar Ecol Prog Ser 449:…”
- Foraging plasticity in a pelagic seabird species along a marine productivity gradient (2010, background): “Cory’s shearwaters Calonectris diomedea have been observed making use of such a dual foraging strategy (Magalhães et al. 2008), in which individual parents make both short and long foraging trips, especially under food shortage around the breeding colony (Granadeiro et al. 1998a).”