Foraging and provisioning strategies of the light-mantled sooty albatross at South Georgia: competition and co-existence with sympatric pelagic predators
By R. Phillips, J. Silk, J. Croxall. 2005
90 citations recorded by the source corpus.
Subfields: Ecology, Global and Planetary Change
View Paper: https://www.semanticscholar.org/paper/8f615306797910ad16be94d8d68d56d5c13fa5bd
How researchers see this paper
The researchers whose trusted networks rank it highest, strongest advocate first. Every researcher gets a different order.
In Ecology
- R. Phillips
- Ewan D. Wakefield
- Jason Matthiopoulos
- Henri Weimerskirch
- J. Silk
- V. Afanasyev
- P. Trathan
- J. Croxall
In Global and Planetary Change
Citations in the corpus
- Wind field and sex constrain the flight speeds of central‐place foraging albatrosses (2009, background): “However, we did not observe such a large difference in outward and return Vg in those species that foraged upwind of South Georgia (Wandering, Black-browed, and Light-mantled Sooty Albatrosses; Prince et al. 1998, Phillips et al. 2004, 2005).”
- Dual-foraging of Cory’s shearwaters in the Azores: feeding locations, behaviour at sea and implications for food provisioning of chicks (2008, unknown): “Pelagic seabirds routinely travel long dis- tances from the nest, making foraging trips of several hours to several days duration and travelling tens to thousands of kilometres from the breeding site on a single trip (Hedd & Gales 2005, Phillips et al. 2005).”
- Foraging behaviour of four albatross species by night and day (2007, background): “…similar species can exist in sympatry have concluded that differences in diet and foraging areas are the most important isolating mechanisms, at least for albatrosses and petrels (Croxall & Prince 1980, Croxall et al. 1997, Cherel et al. 2002, Nicholls et al. 2002, Phillips et al. 2005).”
- The conservation status and priorities for albatrosses and large petrels (2016, background): “…Upwelling system,where they overlapwith nonbreeding white-chinned petrels from colonies in the Indian Ocean, and some white-capped and shy albatrosses that have travelled much longer distanceswest from the Auckland Islands and Tasmania, respectively (Peron et al., 2010b; Phillips et al., 2005b).”