Offshore spatial segregation in giant petrels Macronectes spp.: differences between species, sexes and seasons
By J. González‐Solís, J. Croxall, V. Afanasyev. 2007
100 citations recorded by the source corpus.
Subfields: Ecology, Global and Planetary Change
View Paper: https://www.semanticscholar.org/paper/644202cf6e978d024873033de5a1a3c78ed5d934
How researchers see this paper
The researchers whose trusted networks rank it highest, strongest advocate first. Every researcher gets a different order.
In Ecology
In Global and Planetary Change
Citations in the corpus
- Seasonal variation in oceanographic habitat and behaviour of white-chinned petrels Procellaria aequinoctialis from Kerguelen Island (2010, background): “Although whitechinned petrels experience high rates of bycatch, particularly in August and September in the southern Benguela (Grantham et al. 2008, Watkins et al. 2008), fishing vessels provide food to seabirds in the form of bait or continuous flow of offal during fish processing (Barnes et al.…”
- Sexual segregation in distribution, diet and trophic level of seabirds: insights from stable isotope analysis (2011, background): “Conventional tracking studies have been invaluable in documenting sexual segregation in distribution of marine predators, including seabirds, but have focused mainly on large species with pronounced sexual size dimorphism ( Gonzalez-Solis et al. 2008; Weimerskirch et al. 1997; Phillips et al. 2004)”
- Causes and consequences of individual variability and specialization in foraging and migration strategies of seabirds (2017, background): “…(Phillips et al. 2005, Bogdanova et al. 2011, Hedd et al. 2012), and they may spend the late breeding season in the same areas as deferring (sabbatical) breeders, but be partially or completely segregated from active breeders (Phillips et al. 2005, González-Solís et al. 2007, Reid et al. 2014).”
- From hotspots to site protection: Identifying Marine Protected Areas for seabirds around the globe (2012, background): “, 2004) and the time of year (González-Solís et al., 2007).”