FORAGING DISTANCES AND HOME RANGE OF PREGNANT AND LACTATING LITTLE BROWN BATS (MYOTIS LUCIFUGUS)
By Mickaël Henry, Donald W. Thomas, Réal Vaudry, M. Carrier. 2002
177 citations recorded by the source corpus.
Subfields: Animal Science and Zoology, Ecology, Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
View Paper: https://www.semanticscholar.org/paper/3e647039da104f64cadfaa67fddb7309cd62ab7a
How researchers see this paper
The researchers whose trusted networks rank it highest, strongest advocate first. Every researcher gets a different order.
In Animal Science and Zoology
In Ecology
- L. E. Henderson
- Orly Razgour
- Julia Hanmer
- P. Racey
- H. Broders
- Gareth J. F. Jones
- Joseph E. Duchamp
- Joy M. O’Keefe
In Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
- H. Broders
- Gareth J. F. Jones
- L. E. Henderson
- Orly Razgour
- Julia Hanmer
- P. Racey
- Joseph E. Duchamp
- Joy M. O’Keefe
Citations in the corpus
- Using multi-scale modelling to predict habitat suitability for species of conservation concern: The grey long-eared bat as a case study (2011, background): “Distance to suburban areas followed a bimodal pattern of selection, corresponding on the one hand to the tendency of lactating bats to forage near the vicinity of the maternity roost (Henry et al., 2002), and on the other hand to the selection of more rural foraging habitats away from suburban centr”
- Foraging-habitat selection by bats at an urban–rural interface: comparison between a successful and a less successful species (2004, background): “Since reproductive condition could also influence foraging behavior (Barclay 1989; Hughes and Rayner 1993; Henry et al. 2002), we included a test for this interaction in the models.”
- HOW DO MAGELLANIC PENGUINS COPE WITH VARIABILITY IN THEIR ACCESS TO PREY (2005, background): “…must result in a net energy gain to the penguin, and the appropriate distances moved and times spent away will depend on a number of factors (cf. Henry et al. 2002): the rate of energy gain in the foraging area, the distance between the colony and the foraging area and the time it takes to…”
- Contrasting home-range size and spatial partitioning in cryptic and sympatric pipistrelle bats (2006, background): “…that the energetic demands of nightly return visits to the roost are further facilitated by a shift to foraging sites closer to the roost, and a reduction in homerange size, a pattern recorded in several species of temperate zone bats (O’Donnell 2001; Shiel et al. 1999; Henry et al. 2002).”
- Movements and Resource Selection of the Northern Long-eared Myotis (Myotis septentrionalis) in a Forest–Agriculture Landscape (2008, background): “This could reflect tracking more lactating females at this site if lactating females tended to regularly return to roost trees during the night, presumably to nurse juveniles (e.g., Henry et al. 2002).”
- Habitat Use by Forest Bats in South Carolina in Relation to Local, Stand, and Landscape Characteristics (2006, background): “Bats move over large distances on a nightly basis (Henry et al. 2002, Elmore et al. 2005).”
- Nocturnal activity of the endangered Indiana bat (Myotis sodalis) (2004, background): “Most previous studies of the nocturnal activity of bats at a day roost have involved species that roosted in buildings (e.g. Swift, 1980; Maier, 1992; Catto et al., 1995; Entwistle et al., 1996; Henry et al., 2002).”