Seabird populations in Britain and Ireland
By P. Mitchell, S. Newton, N. Ratcliffe, T. Dunn. 2004
176 citations recorded by the source corpus.
View Paper: https://www.semanticscholar.org/paper/9658e2431783c32fd5a99e9206c6fbc116dc9569
How researchers see this paper
The researchers whose trusted networks rank it highest, strongest advocate first. Every researcher gets a different order.
Citations in the corpus
- Deconstructing myths on large gulls and their impact on threatened sympatric waterbirds (2007, background): “These declines have been so pronounced that this species now meets the requirements to be included in the Red List in Ireland and the Amber List of Birds of Conservation Concern in the UK (Mitchell et al., 2004).”
- Population estimates of birds in Great Britain and the United Kingdom (2013, methodology): “Breeding seabirds In APEP 2, estimates of breeding seabirds were based on Seabird 2000, a national census carried out between 1998 and 2002 (Mitchell et al. 2004), except for Northern Gannet Morus bassanus (all colonies were surveyed in 2003–04; Wanless et al.”
- Potential impacts of wave-powered marine renewable energy installations on marine birds (2010, background): “Figure 3 illustrates the potential overlap between seabirds (from Mitchell et al. 2004) and currently planned or operating MREIs: the Round 3 Offshore Wind Development Zones; ª 2010 The Authors Journal compilation ª 2010 British Ornithologists’ Union the European Marine Energy Centre (EMEC) in…”
- Seabird population changes following mammal eradications on islands (2018, background): “…range of 1.034– 1.252 are broadly similar to the k recorded from expanding seabird populations, for example, the northern fulmar Fulmarus glacialis and northern gannet Morus bassanus populations of the North Atlantic in the 20th century (Lloyd, Tasker & Partridge, 1991; Mitchell et al., 2004).”
- THE STATUS OF BREEDING SEABIRDS IN MAINLAND NORWAY (2006, background): “Black-legged Kittiwake The total Black-legged Kittiwake population in Norway is c. 336,000 pairs (13-15% of the North Atlantic population of 2.3-2.6 million pairs; Table 7, Mitchell et al. 2004), with almost all breeding along the coasts of the Norwegian and Barents Seas, and none in the Skagerrak.”
- Inter-colony movements, at-sea behaviour and foraging in an immature seabird: results from GPS-PPT tracking, radio-tracking and stable isotope analysis (2011, background): “densely populated colonies (Mitchell et al. 2004) and like many seabirds show delayed sexual maturity: median age of Wrst breeding is Wve (Nelson 2002).”