Raptors of the World
By J. Shephard. 2002
627 citations recorded by the source corpus.
Subfields: Ecology, Nature and Landscape Conservation
View Paper: https://www.semanticscholar.org/paper/905606426f3d47603a6c2401b9aebb1577c75757
How researchers see this paper
The researchers whose trusted networks rank it highest, strongest advocate first. Every researcher gets a different order.
In Ecology
- E. V. van Loon
- J. Donázar
- Willem Bouten
- J. Shamoun‐Baranes
- F. Hiraldo
- J. A. Sánchez‐Zapata
- Sergio A. Lambertucci
- R. Klaassen
In Nature and Landscape Conservation
- J. A. Sánchez‐Zapata
- J. Shamoun‐Baranes
- E. V. van Loon
- Willem Bouten
- F. Hiraldo
- Sergio A. Lambertucci
- R. Klaassen
- J. Donázar
Citations in the corpus
- Diet specialisation and foraging efficiency under fluctuating vole abundance: a comparison between generalist and specialist avian predators (2011, neutral): “In contrast, the pallid harrier is considered to be a vole specialist, behaving nomadically in response to fluctuations in abundance of this resource (Cramp and Simmons 1980, Ferguson-Lees and Christie 2001).”
- The Evolution of Reversed Sexual Size Dimorphism in Hawks, Falcons and Owls: A Comparative Study (2005, methodology): “I collected data on the 237 species in the family Accipitridae (hawks), on the 61 species in the family Falconidae (falcons) and on the 212 species in the order Strigiformes (owls) from the literature (mainly Thiollay, 1994; König et al., 1999; Krüger, 2000; Ferguson-Lees and Christie, 2001).”
- Northern Goshawk Optimization: A New Swarm-Based Algorithm for Solving Optimization Problems (2021, background): “Northern goshawk is the only member of this genus which is distributed in Eurasia and North America [33].”
- An overview of migratory birds in Brazil (2018, neutral): “It breeds in North America and overwinters in South America (Ferguson-Lees & Christie, 2001), especially in Paraguay, southeastern Bolivia, southwestern Brazil and northeastern Argentina (White & Marks, 2016).”
- Regional and seasonal flight speeds of soaring migrants and the role of weather conditions at hourly and daily scales (2015, background): “…similar large-scale weather conditions during their travel, but use distinct migration strategies: the true soaring European honey buzzard Pernis apivorus (Bildstein 2006, Ferguson-Lees and Christie 2006) and the facultative soaring Montagu’s harrier Circus pygargus (Spaar and Bruderer 1997b).”
- Widening the problem of lead poisoning to a South-American top scavenger: Lead concentrations in feathers of wild Andean condors (2011, background): “The Andean condor (Vultur gryphus) is a large scavenging bird (13 kg mass, 3 m wingspan, 1.3 m height, Ferguson-Lees and Christie, 2001), that feeds mainly on carcasses of medium- to-large sized vertebrates (del Hoyo et al., 1994; Lambertucci et al., 2009a).”