Biogeographical patterns in the diet of the wildcat, Felis silvestris Schreber, in Eurasia: factors affecting the trophic diversity
By J. Lozano, M. Moléon, E. Virgós. 2006
150 citations recorded by the source corpus.
Subfields: Ecology, Nature and Landscape Conservation
View Paper: https://www.semanticscholar.org/paper/832ec37ffaf5b9d15a5a52b7da6c6b98c20a2ca6
How researchers see this paper
The researchers whose trusted networks rank it highest, strongest advocate first. Every researcher gets a different order.
In Ecology
In Nature and Landscape Conservation
Citations in the corpus
- Biogeographical variation in the diet of Holarctic martens (genus Martes, Mammalia: Carnivora: Mustelidae): adaptive foraging in generalists (2011, background): “Rodents are their staple prey, but when rabbits (Oryctolagus cuniculus) are available they will switch to optimize their energy budgets (Malo et al., 2004; Lozano et al., 2006).”
- Spatial ecology of the European wildcat in a Mediterranean ecosystem: dealing with small radio‐tracking datasets in species conservation (2009, background): “Despite being generally considered to be a species bound to forest habitats, where it mainly feeds on rodents (Nowell & Jackson, 1996), the European wildcat elects the European rabbit as preferred prey whenever it is available (Lozano et al., 2006).”
- The diet of feral cats on islands: a review and a call for more studies (2011, result): “For the analyses in this study we did not differentiate between the types of samples because several studies found only minor differences between sample types (Lozano et al. 2006; Souza and Bager 2008), but see Jones et al. (2003).”
- Evidence of Invasive Felis silvestris Predation on Propithecus verreauxi at Beza Mahafaly Special Reserve, Madagascar (2008, background): “…the skull of the Propithecus. primary prey are rodents, birds, small reptiles, and amphibians, their preferred prey varies according to a number of factors; e.g., in parts of Europe, wild rabbits (Oryctolagus cuniculus, which can be >3 kg) are preferred prey (Lozano et al. 2006; Malo et al. 2004).”