Effects of Reproductive Status on Energy Intake, Ingestion Rates, and Dietary Composition of Female Cebus capucinus at Santa Rosa, Costa Rica
By G. McCabe, L. Fedigan. International journal of primatology, 2007
90 citations recorded by the source corpus.
Subfields: Developmental Biology, Ecology, Evolution, Behavior and Systematics, Social Psychology
View Paper: https://www.semanticscholar.org/paper/7296e5ab2378b507d2c0c83f47c61606ae8d9574
How researchers see this paper
The researchers whose trusted networks rank it highest, strongest advocate first. Every researcher gets a different order.
In Developmental Biology
In Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
In Social Psychology
Citations in the corpus
- Reproductive Seasonality in Female Capuchins (Cebus capucinus) in Santa Rosa (Area de Conservación Guanacaste), Costa Rica (2011, background): “4) In this population of capuchins, lactating females’ energy intake rates peak ca. 8 wk after giving birth, suggesting that the most energetically demanding part of lactation for this species is the period starting on or around 8 wk postpartum (McCabe and Fedigan 2007).”
- Stone tool use in wild bearded capuchin monkeys, Cebus libidinosus. Is it a strategy to overcome food scarcity? (2012, background): “Five findings indicate that in FBV capuchin monkeys do not face dramatic periods of food scarcity and that high-quality food is abundant (McCabe & Fedigan 2007).”
- Nutritional goals of wild primates (2009, background): “Adult female primates often have higher energy intakes than adult males (Strier 2007), and lactation in particular demands females to ingest more energy and protein every day than at other times in their lives (e.g. McCabe & Fedigan 2007).”
- Costs of group size: lower developmental and reproductive rates in larger groups of leaf monkeys (2008, background): “Even though it is not entirely clear to what degree developmental measures reflect growth, it seems likely that early infancy is particularly sensitive to the energy available via the mother (Lee 1987; McCabe and Fedigan 2007 ).”