Food availability dictates the timing of parturition in insectivorous mouse‐eared bats
By R. Arlettaz, P. Christe, Alain Lugon, N. Perrin, P. Vogel. 2001
91 citations recorded by the source corpus.
Subfields: Ecology, Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
View Paper: https://www.semanticscholar.org/paper/5c4a43fa09fa94e360363c47b216e24afa097a91
How researchers see this paper
The researchers whose trusted networks rank it highest, strongest advocate first. Every researcher gets a different order.
In Ecology
In Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Citations in the corpus
- Differential species-specific ectoparasitic mite intensities in two intimately coexisting sibling bat species: resource-mediated host attractiveness or parasite specialization? (2003, background): “Myotis myotis usually breeds much earlier in the season than M. blythii, with a chronological gap in the timing of reproduction of 8– 11 days (Arlettaz et al. 2001).”
- Bats in the Anthropogenic Matrix: Challenges and Opportunities for the Conservation of Chiroptera and Their Ecosystem Services in Agricultural Landscapes (2016, background): “This has been assessed in mouse-eared bats, Myotis spp., that track cyclic, massive local aggregations of cockchafers known since centuries for the damages they cause to fruit trees in Central Europe (Arlettaz 1996; Arlettaz et al. 2001).”
- Guild structure, foraging space use, and distribution in a community of insectivorous bats in the Negev Desert (2004, background): “Of these factors, those influencing the abundance of insects are of primary importance because food availability can affect the choice of foraging site (Rydell & Racey, 1995), the length of foraging bouts (Swift, 1980), and even the time of parturition (Arlettaz et al., 2001).”
- The impact and implications of climate change for bats (2013, background): “Food availability appears to be the prime factor determining when temperate insectivorous bats give birth, as parturition in lesser mouse-eared bats Myotis blythii is delayed in years when prey is scarce (Arlettaz et al. 2001).”