Effect of Seasonality on the Behavior of an Insectivorous Primate, Tarsius spectrum
By S. Gursky. International journal of primatology, 2000
116 citations recorded by the source corpus.
Subfields: Developmental Biology, Ecology, Evolution, Behavior and Systematics, Social Psychology
View Paper: https://www.semanticscholar.org/paper/4bd470ba358f70c8dcf928fb3a2315682bf1795f
How researchers see this paper
The researchers whose trusted networks rank it highest, strongest advocate first. Every researcher gets a different order.
In Developmental Biology
- Melanie Dammhahn
- K. Nekaris
- D. Rasmussen
- Peter M. Kappeler
- C. V. van Schaik
- Fabien Genin
- M. Eberle
- O. Schülke
In Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
- Peter M. Kappeler
- Melanie Dammhahn
- K. Nekaris
- D. Rasmussen
- M. Mühlenberg
- C. V. van Schaik
- M. Eberle
- Fabien Genin
In Social Psychology
- Peter M. Kappeler
- Melanie Dammhahn
- K. Nekaris
- D. Rasmussen
- C. V. van Schaik
- M. Eberle
- Fabien Genin
- Cédric Sueur
Citations in the corpus
- Comparative Feeding Ecology of Sympatric Microcebus berthae and M. murinus (2008, background): “…gummivorous, e.g., Euoticus, Phaner, Callithrix; frugivorous, e.g. Hylobates, Pongo; insectivorous/ faunivorous, e.g. Tarsius, Loris; and omnivorous feeding patterns, e.g. Microcebus, Papio, Pan (Clutton-Brock and Harvey 1977; Garber 1987; Gursky 2000; Nash 1986; Nekaris and Rasmussen 2003).”
- Responding to forest degradation: altered habitat use by Dian's tarsier Tarsius dianae in Sulawesi, Indonesia (2005, background): “As tarsier females give birth to only one offspring per year, and as they regularly ‘park’ the infants at secure spots (MacKinnon & MacKinnon, 1980; Gursky, 1994, 2000a, 2002c, 2003) the number of young individuals (Table 1) is difficult to determine.”
- Evolution of Primate Social Systems (2002, background): “First, nocturnal activity is strongly correlated with a solitary life style, perhaps because group cohesion and coordination would be difficult and might attract predators, but some nocturnal primates are not solitary and the only solitary anthropoid is diurnal (Gursky, 2000a; Wright, 1989).”
- Diet and Feeding Behavior of Mysore Slender Lorises (2003, result): “Our results place Loris tardigradus lydekkerianus other highly or fully faunivorous primates (Tarsius spp., Galago demidoff, Arctocebus calabarensis: Charles-Dominique, 1977; Gursky, 1997; Sussman, 1999).”