Range Extent and Stand Selection for Roosting and Foraging in Forest-Dwelling Northern Long-Eared Bats and Little Brown Bats in the Greater Fundy Ecosystem, New Brunswick
By H. Broders, G. Forbes, S. Woodley, I. Thompson. 2006
123 citations recorded by the source corpus.
Subfields: Ecological Modeling, Ecology, Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
View Paper: https://www.semanticscholar.org/paper/427b8e8b11fe3cd85bda7a590b25d92e070c22cb
How researchers see this paper
The researchers whose trusted networks rank it highest, strongest advocate first. Every researcher gets a different order.
In Ecological Modeling
In Ecology
- W. Ford
- Joshua B. Johnson
- C. Garroway
- J. Gates
- L. E. Henderson
- R. W. Perry
- Ronald E. Thill
- Jane L. Rodrigue
In Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
- Joshua B. Johnson
- C. Garroway
- W. Ford
- J. Gates
- Jane L. Rodrigue
- H. Broders
- L. E. Henderson
- R. W. Perry
Citations in the corpus
- Nonrandom association patterns at northern long- eared bat maternity roosts (2007, background): “During the summer, northern longeared bats rely on forests for roosting and foraging (Foster and Kurta 1999; Jung et al. 1999; Lacki and Schwierjohann 2001; Broders and Forbes 2004; Broders et al. 2006).”
- Movements and Resource Selection of the Northern Long-eared Myotis (Myotis septentrionalis) in a Forest–Agriculture Landscape (2008, background): “Females tracked by Broders et al. (2006) and Owen et al. (2003) also used larger foraging areas (46 ha and 65 ha, respectively) than those on PEI (6.0 ha).”
- Distribution and activity of bats at local and landscape scales within a rural–urban gradient (2008, background): “All extant bat species in the region are known to forage up to 2 km or more from their roost sites (Menzel et al. 2001; Owen et al. 2003; Elmore et al. 2005; Broders et al. 2006).”
- Roost tree selection by northern myotis (Myotis septentrionalis) maternity colonies following prescribed fire in a Central Appalachian Mountains hardwood forest (2009, background): “…northern myotis typically switch roost trees every 1–5 days and may travel up to 2 km between successive roost trees, but roosts are commonly clustered in small (<20 ha) areas (Foster and Kurta, 1999; Menzel et al., 2002a; Carter and Feldhamer, 2005; Broders et al., 2006; Perry and Thill, 2007).”
- Positive effects of forest fragmentation, independent of forest amount, on bat abundance in eastern Ontario, Canada (2011, background): “Since these resources are often separated by large distances, many bats commute several kilometres between roosting and foraging sites each night (e.g., Elmore et al. 2005; Broders et al. 2006).”
- Roost selection by male and female northern long-eared bats in a pine-dominated landscape (2007, background): “…by Menzel et al. (2003) for northern long-eared bats in the Allegany Mountains of West Virginia (range: 43–578 ha; mean = 216 ha), but is similar to mean distance between trap site and first roost (1001 m) reported for female northern long-eared bats in New Brunswick (Broders et al., 2006).”
- Patterns of acoustical activity of bats prior to and following white-nose syndrome occurrence (2011, background): “2007) or over open-area ponds and lakes (Krusic et al. 1996; Zimmerman and Glanz 2000; Broders et al. 2006; Brooks 2009).”