Roost tree use by maternity colonies of Indiana bats and northern long-eared bats in southern Illinois
By T. Carter, G. A. Feldhamer. 2005
126 citations recorded by the source corpus.
Subfields: Ecology, Ecology, Evolution, Behavior and Systematics, Global and Planetary Change
View Paper: https://www.semanticscholar.org/paper/25c1a5568394a404ec43e9e00b28227a00402838
How researchers see this paper
The researchers whose trusted networks rank it highest, strongest advocate first. Every researcher gets a different order.
In Ecology
- D. Russo
- Gareth J. F. Jones
- L. Cistrone
- W. Ford
- Joshua B. Johnson
- John W. Edwards
- J. Gates
- Wayne E. Thogmartin
In Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
- D. Russo
- Gareth J. F. Jones
- L. Cistrone
- Joshua B. Johnson
- W. Ford
- J. Gates
- John W. Edwards
- R. W. Perry
In Global and Planetary Change
- D. Russo
- Gareth J. F. Jones
- W. Ford
- John W. Edwards
- Joshua B. Johnson
- J. Gates
- R. W. Perry
- Ronald E. Thill
Citations in the corpus
- Emergence time in forest bats: the influence of canopy closure (2007, background): “Forest succession dynamics should also be considered for long-term conservation of tree-dwelling bats (Jung et al., 2004; Carter and Feldhamer, 2005).”
- White-nose syndrome is likely to extirpate the endangered Indiana bat over large parts of its range (2013, background): “, 2001), and loss of summer habitat resulting from the clearing of forest cover (Menzel et al., 2001; Carter and Feldhamer, 2005; Sparks et al., 2005).”
- Roost tree selection by northern myotis (Myotis septentrionalis) maternity colonies following prescribed fire in a Central Appalachian Mountains hardwood forest (2009, methodology): “…per roost); Owen et al., 2002 (mean = 3.0 days per roost)), as well as in other parts of their range (Foster and Kurta, 1999 (mean = 5.6 tracking days and 3.6 roost trees); Cryan et al., 2001 (mean = 3.25 days per roost); Carter and Feldhamer, 2005 (mean = 3.9 tracking days and 2.5 roost trees)).”
- Roost selection by male and female northern long-eared bats in a pine-dominated landscape (2007, background): “…selection by northern long-eared bats either combined sexes (e.g., Lacki and Schwierjohann, 2001) or conducted the study on a single sex (e.g., Sasse and Pekins, 1996; Foster and Kurta, 1999; Menzel et al., 2002; Owen et al., 2002; Jackson, 2004; Carter and Feldhamer, 2005; Ford et al., 2006).”