Spatial organization and food habits of jaguars (Panthera onca) in a floodplain forest
By F. Azevedo, Dennis Murray. 2007
145 citations recorded by the source corpus.
Subfields: Ecology, Genetics, Small Animals
View Paper: https://www.semanticscholar.org/paper/09b2c7e5fd22dabed4bce99624ba5bc1b2bac823
How researchers see this paper
The researchers whose trusted networks rank it highest, strongest advocate first. Every researcher gets a different order.
In Ecology
- Mathias Tobler
- G. Powell
- B. Harmsen
- R. Foster
- C. Patrick Doncaster
- L. Silveira
- B. Valdés
- Matthias Waltert
In Genetics
In Small Animals
Citations in the corpus
- Estimating jaguar densities with camera traps: Problems with current designs and recommendations for future studies (2013, background): “…Pantanal 4 97 168 139 1 152 MCP VHF (Crawshaw and Quigley 1991) Brazil Pantanal 1 193 3 253 472 337 HM 95% VHF Harmonic mean HR (Silveira 2004) Brazil Pantanal 38 67 KHR 95% VHF (de Azevedo and Murray 2007) Brazil Pantanal 1 34 VHF (Schaller and Crawshaw 1980) Mexico Deciduous dry forest 2 60 MCP?”
- Using occupancy models to investigate space partitioning between two sympatric large predators, the jaguar and puma in central Brazil (2012, background): “In a larger spatial context, pumas seem to be rare at sites where jaguars are abundant (Rabinowitz and Nottingham, 1986; Azevedo and Murray, 2007) and vice versa (Noss et al.”
- Evaluation of Potential Factors Predisposing Livestock to Predation by Jaguars (2007, unknown): “1,865,000 kg; Azevedo and Murray 2007).”
- Food habits of sympatric jaguars and pumas across a gradient of human disturbance (2010, background): “In the Venezuelan Llanos and Brazilian Pantanal where jaguars and pumas coexist and both kill livestock, pumas tend to focus on the smaller age classes (e.g. GonzálezFernández, 1995; Crawshaw & Quigley, 2002; Scognamillo et al., 2002; Azevedo & Murray, 2007).”
- Big cats kill more livestock when wild prey reaches a minimum threshold (2015, background): “When prey, especially medium-sized and large ungulates, becomes scarce due to population declines or seasonal migrations felids increase predation on livestock to survive (Polisar et al., 2003; Bauer and de Iongh, 2005; Azevedo and Murray, 2007; Kumaraguru et al., 2011; Mondal et al., 2011; Amador-A”